• Oma Hygge -tee-se-itse jättineulepeitto TULOSSA PIAN!
  • Ilmainen toimitus kotimaassa
  • Valmistettu eettisesti tuotetusta mulesing-vapaasta merinovillasta
  • Responsible Wool Standard -sertifioitua villaa
  • Oma Hygge -tee-se-itse jättineulepeitto TULOSSA PIAN!
  • Ilmainen toimitus kotimaassa
  • Valmistettu eettisesti tuotetusta mulesing-vapaasta merinovillasta
  • Responsible Wool Standard -sertifioitua villaa

Hygge Byggen synty

Taustaa

Nimeni on Tanya, ja yritykseni Hygge Bygge sai alkunsa Pirkkalan maaseutumaisemissa vuonna 2019, omalla kotisohvallani miettiessäni kuinkahan kauan tulen jaksamaan tätä tunnemyrskyä joka pyöri mielessäni. Siinä kohtaa voisi sanoa että olin henkisesti aivan loppu ja väsynyt, sillä kärsin pitkään unettomuudesta ja erilaisista pelkotunnetiloista, joihin oli löydettävä apua.

0lin muutaman vuoden aikaisemmin (2016) sairastanut vakavan syöpäsairauden ja kuin ihmeen kaupalla, selvinnyt siitä kaikkine rankkoine hoitoineen. Onneksi minulla on vierelläni vahva ja rakastava puoliso, sekä tiivis perhetukiverkosto jotka auttoivat minut ja meidän perheen läpi ne vaikeat ajat. Diagnoosin aikaan perheessämme oli kolme alle kolmevuotiasta lasta (joista nuorin vasta 4kk). Mutta meidän 'pikku-miehet' piti kyllä loistavasti minutkin arjessa kiinni, sillä ei minulla ollut vaippa-rallien ja hammas-itkujen keskellä aikaa surkutella omaa kohtaloani, vaan olin joka tapauksessa ÄITI -ja siitä jos jostakin sain voimaa!

Rutiininomaisten syöpähoitojen aikana koin olevani kokoajan "lääkärin silmien alla", ja näin ollen turvassa, mutta hoitojen loputtua syövän uusiutumispelot ottivat minusta täysin vallan.

Tarvitsin keinoja hallitsemaan pelkoni.

Kävin juttelemassa ammattilaisen kanssa tuntemuksistani -mutta ei siitä ollut apua. Koitin myös joogaa, ilmajoogaa ja tanssia. Kaikki ne olivat kivoja harrastuksia, mutta pidemmän päälle eivät nekään auttaneet pelkojeni hallitsemisessa. Myöhemmin yhtenä päivänä, sosiaalista mediaa selatessani, minun some-seinälleni ilmestyi kuin tyhjästä maailman kauneimmat (kirjoneule)villasukat mitä olin ikinä nähnyt, ja ne nähtyäni päätin siltä istumalta opetella neulomaan. Katselin muutamana iltana Youtubesta neulekoulu-videoita, jonka jälkeen tartuin itse puikkoihin ja tein ensimmäiset (pitsi)villasukkani. Pientä haastetta tähän opetteluun lisäsi minun "umpi-vasenkätisyyteni", kun suurin osa ohjeista oli kuitenkin neuvottu oikeakätisille. Opin kuitenkin neulomisen taidon yllättävän nopeasti. Ja mikä parasta, neulomisen aikana en ajatellut yhtään mitään ylimääräistä, ainoastaan vain niitä seuraavia silmukoita. Pystyin vihdoinkin rentoutumaan! Ja jotakin voimaannuttavaa siinä villalangan tuoksussakin oli, että koin sen hyvinkin rauhoittavana. Ja mikä onkaan sen parempaa kuin se ilon tunne valmiiksi saadusta käsityöstä. Se tunne kantaa pitkälle! #knittingismytherapy

Tästä syttyi kipinä alkaa yrittäjäksi.

Ja samalla päästä toteuttamaan unelmaani lempitekemiseni parissa.

Olen aina ollut ihmisläheinen ja palvelualtis persoona, ja nautin suuresti kun saan olla avuksi muille. Uskon, että käsin valmistamani uniikit ja kuvankauniit torkkupeittoni toisivat myös paljon iloa muillekin. Nykyajan hektisessä maailman menossa meistä jokaisen olisi hyvä ottaa edes kerran päivässä sellainen hetki itselleen, että pysähtyisi paikalleen ja nauttisi koko olemuksellaan siitä rauhallisesta kiireettömyyden tunteesta; hengittäen syvään, ja käpertymällä pehmeän peiton muodostamaan syleilyyn. Lopuksi unohtaen kaikki murheet -ainakin edes hetkeksi.

Yritykseni nimi 'Hygge Bygge' on juuri sitä, kun autan Teitä rakentamaan oman ihanan ja kiireettömän hygge-kokemuksenne minun tuotteideni avulla. :-)

Sydämellisesti tervetuloa mukaan!

-Tanya Kulin