Yritykseni tarina

Nimeni on Tanya, ja yritykseni Hygge Bygge sai alkunsa Pirkkalan maaseutumaisemissa vuonna 2019, omalla kotisohvallani miettiessäni kuinkahan kauan tulen jaksamaan tätä tunnemyrskyä joka pyöri mielessäni. Siinä kohtaa voisi sanoa että olin henkisesti aivan loppu ja väsynyt, sillä kärsin pitkään unettomuudesta ja erilaisista pelkotunnetiloista, joihin oli löydettävä apua. 0lin muutaman vuoden aikaisemmin (2016) sairastanut vakavan syöpäsairauden ja kuin ihmeen kaupalla, selvinnyt siitä kaikkine rankkoine hoitoineen. Onneksi minulla on vierelläni vahva ja rakastava puoliso, sekä tiivis perhetukiverkosto jotka auttoivat minut ja meidän perheen läpi ne vaikeat ajat.

Diagnoosin aikaan perheessämme oli kolme alle kolmevuotiasta lasta (joista nuorin vasta 4kk). Mutta meidän 'pikku-miehet' pitivät kyllä loistavasti minutkin arjessa kiinni. Rutiininomaisten syöpähoitojen aikana tunsin olevani kokoajan "lääkärin silmien alla", ja näin ollen turvassa, mutta hoitojen loputtua syövän uusiutumispelot ottivat minusta kuitenkin täysin vallan.

Tarvitsin keinoja hallitsemaan pelkoni. Kävin juttelemassa ammattilaisen kanssa tuntemuksistani -mutta ei siitä ollut apua. Koitin myös joogaa, ilmajoogaa ja tanssia. Kaikki ne olivat kivoja harrastuksia, mutta pidemmän päälle eivät nekään auttaneet pelkojeni hallitsemisessa. Myöhemmin yhtenä päivänä, sosiaalista mediaa selatessani, minun someseinälleni ilmestyi kuin tyhjästä maailman kauneimmat (kirjoneule)villasukat mitä olin ikinä nähnyt, ja ne nähtyäni päätin siltä istumalta opetella neulomaan.

Pientä haastetta tähän neulonnan opetteluun lisäsi minun "umpivasenkätisyyteni", kun suurin osa ohjeista oli kuitenkin neuvottu oikeakätisille. Opin kuitenkin neulomisen taidon yllättävän nopeasti. Ja mikä parasta, neulomisen aikana en ajatellut yhtään mitään ylimääräistä, ainoastaan vain niitä seuraavia silmukoita. Pystyin vihdoinkin rentoutumaan! Ja jotakin voimaannuttavaa siinä villalangan tuoksussakin oli, että koin sen hyvinkin rauhoittavana. Ja mikä onkaan sen parempaa kuin se ilon tunne valmiiksi saadusta käsityöstä. #knittingismytherapy

Tästä syttyi kipinä alkaa yrittäjäksi. Olen aina ollut ihmisläheinen ja palvelualtis persoona, ja nautin suuresti kun saan olla avuksi muille. Uskon, että käsin valmistamani uniikit ja kuvankauniit torkkupeittoni toisivat myös paljon iloa muillekin. Yritykseni nimi, 'Hygge Bygge', on juuri sitä, kun autan Teitä rakentamaan oman ihanan ja kiireettömän hygge-kokemuksenne minun tuotteideni avulla. :-)

Sydämellisesti tervetuloa mukaan!

-Tanya Kulin